Duża ilość ludzi docenia bardzo dobre jedzenie. Staramy się oglądać się za doskonałymi restauracjami , ale też próbować nowych smaków, które przychodzą do nas z całego świata. I dlatego też bardzo dużym zainteresowaniem cieszy się dobra restauracja serwująca sushi. Tego rodzaju przekąski bywają wybierane przez coraz większą grupę osób , dlatego restauracje, które je serwują powstają w wielu miastach. Staramy się myśleć o tym, co jemy i gdzie jemy, dlatego bardzo często wybieramy się do tego rodzaju restauracji. W naszym świecie już coraz częściej smaki i zapachy z różnych krajów są dostępne dla wszystkich. W takiej restauracji mamy możliwość spróbować doskonałych dań, które są wspaniale podane i doskonale smakują.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Ludzie zaczynają delektować się posiłkami , a także starają się jak najczęściej mieć szansę kosztować smaków z całego świata. Jedzenie nie jest dziś obowiązkiem, lecz przyjemnością i dlatego warto poznawać różne smaki, aby wybrać ten, który będzie nam sprawiał przyjemność. Sushi to dziś jedno z częściej wybieranych dań, które znajduje amatorów w wielu zakątkach świata. Sushi niewłaściwie rozumiane jako potrawa z nieugotowanej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Pierwotnie sushi oznaczało metodę konserwowania ryb. W dzisiejszych czasach sushi można podzielić na dwie kategorie – potrawy dostosowanego do upodobań europejskich, oraz opcji orientalnej. Co jest różnicą? Szczególnie selekcja składników potrawy. Sushi komponowane jest z ziaren ryżu, różnego rodzaju owoców morza, jarzyn, grzybów, jajek oraz rzecz jasna ryb. Zależnie od upodobań jedzących, ryba może być poddana obróbce cieplnej bądź pozbawiona obróbki. Ryż zawsze jest jednak ugotowany, a uprzednio zakwaszony z wykorzystaniem octu ryżowego. Wyróżniamy wiele gatunków sushi, ze względu na procedurę przygotowania oraz zastosowane produkty spożywcze. Do najpopularniejszych typów potrawy należą : nigiri oraz maki. Nigiri to połączenie ryżu, z którego formuje się owalne pałeczki oraz fragmentu ryby. Proces tworzenia maki polega na położeniu ryby oraz ryżu na płacie algi oraz zrolowanie całości. Potrzebne jest przy tym skorzystanie z specjalnej maty bambusowej. Jeśli jesteśmy przy temacie konsumpcji sushi – wskazane jest jedynie, by wkładać do ust kawałki w całości. Stąd też należy zwrócić uwagę, by potrawę podawać pokrojoną na niewielkie porcje.